Services

Tue February 19th, 2019 - Modele jeleku per gra

Punime artistike tradicionale, MODELE për të gjitha femrat qe kanë Pasion punën e dorës. MODELE te ndryshme si bluza, bollero, gjempera, Jaka, veshjte te ndryshme dhe MODELE Tjera me ngjyra dhe dizajne te ndryshme. Reçipetat perfekte – Nëse vendosim të veshim reçipeta, është e domosdoshme që t`i zgjedhim siç duhet, duc i kushtuar vëmendje madhësisë (e CILA përcakton perimetrin e gjoksit), por Edhe formën dhe madhësinë e kupës, shënohet me një letër (A, B, C, D, E) secila prej të cilave korrespondon më shumë ose më Pak me një madhësi nga më të Vogël (A) në më të Madhin (E). Reçipetat duhet të gjykohen Gjithmonë para blerjes, Duke kontrolluar në pasqyrë se Brezi i pasmë (ai në anën e Pasme dhe MBI të cilin Varet tërë veprimi mbështetës) është në mënyrë të përkryer horizontale në të Errësira perimetrin e SAJ, PA ngritur lart në pikën ku rripat e shpatullave janě bashkangjitur. Shiritat e shpatullave NUK duhet të shënojnë shpatullën (shumë të hollë ose shumë të shkurtër), por ATO As NUK duhet të bien në anën (shumë të Gjerë ose shumë të gjatë). Emertimi i ketij tipi percaktohet nga nje lloj pantallonash shume te gjera dhe me ngjyre te zeze. Ne pjesen e siperme te trupit grille e veshura me brekesha vishnin kemishe te shkurter, jelek ose mitan. Ne Kembe mbathnin corape Leshi me shume ngjyra. Gjithnje MBI brekesha ne pjesen e perparme vishej Edhe nje perparje prej Leshi e zbukuruar me kuadrate DISA ngjyreshe.

Ndersa ne Koke mbanin Shamia shume ngjyreshe te lidhura NEN gushe, PA i palosur ne forme trekendeshi. Ne Fakt Kjo veshje eshte futur ne perdorim nga fillimi i Shek. XX dhe PATI perdorim te kufizuar, kryesisht ne DISA fshatra te Malesise se Tiranes, ne Martanesh, ne polis, Berzeshte, Gur i Bardhe ETJ. “Mbledhja e këtyre kostumeve Popullore ka filluar pas Luftës së Dytë Botërore, më saktë në vitin 1947. Për veshjet Popullore duhet ruajtur origjinaliteti i Tyre, se janě një shprehje e qartë e identitetit Shqiptar. Në një Festival folklorik, të zhvilluar jashtë shtetit, ne duhet të përfaqësohemi me kostumin tradicional. Edhe Bota i Ruan dhe i mirëmban shumë. Është një Element identiteti. Gjinden forma të ndryshme për organizimin e festivaleve folklorike. Me të Vërtetë, një Festival i bërë para 30 vjetësh NUK ngjan me një Festival të bërë sot, por forma të Tilla duhen ruajtur, PASI janě vlera të trashëgimisë kulturore të pakontestueshme të çdo POPULLI. Kostumet kanë rëndësi për procesin studimor.

Këtu pasqyrohet Edhe Historia e zhvillimit Ekonomik e kulturor të një Vendi, të një krahine e të një fshati. Nëpërmjet një veshjeje ne kuptojmë Edhe nivelin e zhvillimit kulturor, si dhe psikologjinë e një Vendi. Krahina e Zadrimës ka një Kostum femëror në formë me të zbuluar, gjë që Tregon Liri me te Madhe te femres Zadrimore.. KY Kostum në Kukës është ndryshe, i mbyllur Deri në Fyt. Në një formë, Tregon fanatizëm. Të gjitha këto Elemente, të Marra një nga një, kompletojnë fizionominë e krahinës. Ne pjesen e siperme vishej nje kemishe e shkurte me Menge te gjera, jeleku dhe mengorja (ne menyre te varura pas). Ne bel vinin nje Brez te gjere Leshi, MBI te dhe nje tjeter prej lekure te zbukuruar MBI te cilin futeshin e vareshin Armet e brezit. Ne stinen e Ftohte pjese e kesaj veshje Ishte Edhe flokata e leshit. Ndonse ne Koke vihej nje Feste e bardhe me nje pouce ne mes. Deri ne fillim te Shek. XX Kjo veshje eshte mbajtur ne te gjitha trevat Shqiptare, QE nga Kosova e Deri ne Cameri.

Me pas AJO u kufizua vetem ne fshatrat e Shqipërise se Jugut. Pjese Kryesore e kesaj veshje eshte chemises e gjate, me Menge te gjata, te gjera ose te ngushta.


 

How can we help?

The company holds a Health and Safety Executive (HSE) full licence to undertake work with asbestos. The company management has over 25 years, experience in the asbestos industry. We have a wide range of knowledge and experience.

 

 

Safe Strip UK cover all types of environments both large and small from domestic to major industrial properties. All our operatives are trained upto and beyond the requirements of The Control Of Asbestos Regulations 2012. We undertake all types of asbestos related projects regardless of size including minor repair work to damaged ACM's and large major asbestos removal work where enclosures and controlled conditions are required.

 

 

Latest News

View the latest news and information from Safe Strip UK: